Van Veen Tegels & Sanitair
Van Veen Tegels & Sanitair
Industrieweg 9
8521 MB Sint Nicolaasga
0513 - 432089 - info@tegelhandelvanveen.nl
Aangesloten bij
5 redenen om voor een douchewc te kiezen - 5 redenen om voor een douchewc te kiezen

5 redenen om voor een douchewc te kiezen

De douchewc is in opkomst! Over een paar jaar gebruiken we nog nauwelijks toiletpapier, maar reinigen we ons met water. Douchewc’s worden steeds goedkoper en toegankelijker, waardoor u het gevoel van wellness ook eenvoudig thuis kunt creëren. Toch is de overgang van een standaard toilet naar een douchewc voor veel Nederlanders nog wel even wennen. Hieronder vindt u de 5 voordelen van een douchewc op een rijtje.

Wat is een douchewc?

Naast het standaard toilet heeft u waarschijnlijk wel eens gehoord van een bidet. Een bidet reinigt het onderlichaam met water nadat u naar het toilet bent geweest. Een douchewc is een combinatie van een normaal toilet en een bidet. Na een toiletbezoek schuift er een douchearm naar buiten die het onderlichaam op een aangename manier reinigt met water en lucht. Merken als Grohe en Geberit hebben al een douchewc op de markt gebracht, zoals de Geberit AquaClean serie en de Grohe Sensia Arena en de verwachting is dat de douchewc verder in populariteit zal stijgen.

  5 redenen om voor een douchewc te kiezen - 2. Douchewc fotos
  5 redenen om voor een douchewc te kiezen - 2. Douchewc fotos

1. Douchewc hygiënischer dan papier 

In het buitenland is het reinigen met water net zo gewoon als het wassen van de handen. In Nederland kunnen we er nog maar moeilijk aan wennen en houden we graag vast aan het vertrouwde toiletpapier. Reinigen met water door middel van een wc met sproeier is echter vele malen hygiënischer dan papier, omdat onze handen er niet aan te pas komen.

2. Bespaar geld met een douchewc 

Overstappen op een douchewc is goed voor moeder natuur en voor uw portemonnee. Met een douchewc heeft u minder toiletpapier en vochtige doekjes nodig. Heel milieuvriendelijk dus. In een gezin van vier personen bespaart u per jaar ongeveer € 215 door te kiezen voor een douchewc.

3. Comfortabele reiniging 

Veel mensen staan sceptisch tegenover de sproeier van een douchewc, omdat vaak wordt gedacht dat er gereinigd wordt met een koude, harde douchestraal. Echter, de sproeiarm reinigt met zacht en weldadig warm water. Daarnaast kunt u bij veel douchewc’s, zoals de Geberit AquaClean Tuma, zelf de positie en de intensiteit van de douchestraal bepalen.

4. Creëer het wellness-gevoel  

De meeste soorten wc-papier hebben een schurend effect, waardoor er irritaties kunnen ontstaan. Reinigen met water geeft het frisse gevoel dat u ervaart als u onder de douche vandaan komt. Met een douchewc geniet u ook van dit frisse wellness-gevoel. Voor extra comfort kunt u kiezen voor allerlei luxe toepassingen, zoals afzuiging van vieze luchtjes, een warmeluchtföhn, nachtverlichting, een afstandsbediening of een handige app voor op uw smartphone.

  5 redenen om voor een douchewc te kiezen - 4. Douchewc wordt steeds toegankelijker

Douchewc wordt steeds toegankelijker

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een douchewc, omdat de douchewc steeds goedkoper en daardoor toegankelijker wordt. U bent van harte welkom bij Van Veen Tegels & Sanitair  in Sint Nicolaasga. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een douchewc, het gebruik, de prijs en de verschillende de merken. Tip: vraag is de showroom om een demonstratie! 

Maak een afspraak  
Deel dit artikel
  5 redenen om voor een douchewc te kiezen - Sfeerbanner-water

5 redenen om voor een douchewc te kiezen - Reviewblok
5 redenen om voor een douchewc te kiezen - Nieuwsbriefblok
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties