Van Veen Tegels & Sanitair
Van Veen Tegels & Sanitair
Industrieweg 9
8521 MB Sint Nicolaasga
0513 432 089 - info@tegelhandelvanveen.nl
Aangesloten bij
Legpatronen voor badkamertegels - Legpatronen voor badkamertegels Legpatronen voor badkamertegels - Legpatronen voor badkamertegels

Legpatronen voor badkamertegels

Het legpatroon van je badkamertegels heeft grote invloed op de sfeer en ruimtelijkheid in je badkamer. Het is dus de moeite waard om je eens in de legpatronen van tegels te verdiepen voordat je een badkamertegel kiest. Hieronder vertellen we je welke legpatronen populair zijn in de badkamer en welk effect je ermee bereikt.

Visgraat legpatroon voor klassiek effect

Het populairste legverband op dit moment is de visgraat. Bij een visgraatmotief worden tegels loodrecht op elkaar gelegd. Dit legpatroon geeft een klassiek modern effect in iedere badkamer. Kies bijvoorbeeld voor mooie, glossy tegels in een lichte kleurschakering. Met een voeg in dezelfde toon houd je het rustig. Wil je de tegels juist meer laten spreken? Kies dan voor een contrasterende voegkleur, zoals een witte voeg bij groene tegels.

Legpatronen voor badkamertegels - 1. Visgraat
Legpatronen voor badkamertegels - 1. Visgraat

Visgraatpatronen kunnen zowel op de vloer als op de wand en geven gegarandeerd een eigentijdse look. Zeker als je kiest voor een hippe kleur, zoals deze turquoise tegeltjes op de wand. Een visgraatpatroon kan ook goed als een speels detail aangebracht worden, bijvoorbeeld op de wand in je douche of in een nis. Wil je voor de ultieme klassieke look gaan? Kies dan voor een houtlook vloertegel in visgraat patroon. Bijzonder classy!

Strakke uitstraling met volsteensverband

Een volsteensverband is een aanrader als je graag een rustige badkamer wilt. Hierbij worden de tegels recht boven en naast elkaar gelegd. Dit geeft je badkamer een strakke look, vooral als je voor grote tegels kiest. Gebruik voor de vloer bijvoorbeeld grote vierkante tegels van 60x60 en op de wand dezelfde tegel, maar dan van 60x30. Hiermee creëer je de gewenste ruimtelijkheid en strakheid, zonder dat het saai wordt.

Legpatronen voor badkamertegels - 2. Volsteensverband
Terratinta tegels in volsteensverband

Legpatroon in de kleine badkamer

Heb je een kleine badkamer en wil je deze graag zo ruimtelijk mogelijk maken? Kies dan ook voor een volsteensverband. Ga voor grote tegels en zo min mogelijk opvallende voegen. Zo krijg je een rustig en ruimtelijk geheel. Dit effect kun je versterken met gerectificeerde tegels. Dat wil zeggen dat ze recht zijn afgesneden. Dit soort tegels kunnen extra strak tegen elkaar geplaatst worden. Hierdoor zie je nog minder voegen en dat zorgt voor meer ruimtelijkheid.

Nog veel meer te weten komen over tegels? Lees dan ons inspirerende online tegelmagazine

Halfsteensverband of wildverband voor levendigheid

Ook halfsteensverband en wildverband zijn populaire legpatronen. Deze legpatronen geven je badkamer een originele twist. Bij een halfsteensverband verspringen de rijen tegels steeds met een halve steen. Wildverband lijkt een beetje op halfsteens verband, alleen is er door het verschil in lengte van de tegels geen duidelijk patroon. Dat geeft een extra levendig karakter. Trendy op dit moment zijn de lange strokentegels in wildverband. Met de horizontale lijnen van deze tegels speel je slim met lengtewerking in je badkamer.

Pasteltint Baden+ huismerk tegels en Terratinta tegels
Legpatronen voor badkamertegels - 3. Halfsteensverband en wildverband

Trendy tegels en bijzondere legpatronen

Wil je graag iets anders dan anders? Kijk dan eens naar onze tegels met bijzondere vormen, met geheel eigen legpatronen. Creëer bijvoorbeeld een speelse wand met mozaïektegels. Of kies voor hexagons (6-hoekige tegels). De originele honingraatpatronen die je met deze tegels maakt, brengen een bohemian sfeer in je badkamer. Je hoeft trouwens niet altijd de hele badkamer met dezelfde tegels aan te kleden voor een groots effect. Eén eyecatcher in een opvallend tegelverband, bijvoorbeeld een scheidingswand, toilet-achterwand of nis, kan de badkamer ook een compleet eigen uitstraling geven.

Advies voor een tegelpatroon in jouw badkamer

Het kiezen van de juiste tegel is lastig. Over het algemeen is het advies om je vloer wat rustiger te houden en, indien gewenst, op de wanden te variëren met tegels. Wil je meer advies over het effect van tegels en legpatronen in jouw badkamer? Maak dan eens een afspraak met een van onze adviseurs. Zij kennen de nieuwste trends en helpen je graag bij een ontwerp op maat voor jouw badkamer.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Legpatronen voor badkamertegels - 4. Advies voor jouw badkamer
Deel dit artikel
Legpatronen voor badkamertegels - Banner - Tegelwaaier 2021 reserveren

Vraag de gratis Baden+ tegelwaaier aan

Met onze gratis tegelwaaier ‘Trends in tegels’ laten we je de mooiste, trendy stijlen zien. Ontdek, kies en combineer jouw favoriete tegels en haal de tegelwaaier op in één van onze winkels. Plus: lees álles over tegels in ons inspirerende online tegelmagazine!

NU RESERVEREN

 

Meer blogs over badkamertegels
 

Hoe kies ik badkamertegels?

Tegels heb je in alle kleuren, patronen en maten. Hoe maak je uit het enorme aanbod een keuze? Lees het in deze blog. 

Lees meer
 

Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen

Over tegels voor de badkamer leven een hoop vragen. De veelgestelde hebben we voor je op een rij gezet.

Lees meer
 

Dit zijn de 10 tegeltrends
van dit moment

In dit blog maak je kennis met de 10 tegeltrends van dit moment! Wist je dat retro tegels weer helemaal van nu zijn?

Lees meer
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief