Van Veen Tegels & Sanitair
Van Veen Tegels & Sanitair
Industrieweg 9
8521 MB Sint Nicolaasga
0513 432 089 - info@tegelhandelvanveen.nl
Aangesloten bij
Inspiratie: voor een kleine badkamer - Inspiratie: voor een kleine badkamer Inspiratie: voor een kleine badkamer - Inspiratie: voor een kleine badkamer

Inspiratie voor een kleine badkamer

In de meeste Nederlandse huizen is het oppervlak in de badkamer beperkt. Het liefst genieten we met z’n allen van een complete badkamer die aan alle eisen voldoet. Met een slim badkamerontwerp kan een kleine badkamer ook compleet zijn. Het is zelfs mogelijk om een kleine badkamer te laten ontwerpen mét inloopdouche of ligbad.

Praktische ontwerptips

Bij het inrichten van een badkamer houd je met veel elementen rekening. Ramen, deuren en het leidingwerk moeten bijvoorbeeld ook meegenomen worden in het badkamerontwerp. Een goed badkamerontwerp is een belangrijke factor voor een kleine badkamer, omdat er hier slim omgegaan moet worden met de ruimte. Van Veen Tegels & Sanitair geeft je graag advies over de indeling en het inrichten van een kleine badkamer.

Inspiratie: voor een kleine badkamer - 1. Slim badkamerontwerp

Kleine badkamer inrichten

Vraag jouw Baden+ adviseur Van Veen Tegels & Sanitair  in Sint Nicolaasga ook eens naar de mogelijkheden om een muurtje slim in de  ruimte te plaatsen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een T-opstelling maken. Als je een kleine badkamer inricht met deze indeling dan kun je de ruimte aan de ene kant voorzien van een royale douchecabine of inloopdouche, en aan de andere kant een ruim badkamermeubel én eventueel een toilet. Met een T-opstelling benut je de ruimte optimaal en creëer je lekker veel privacy.

Een kleine badkamer met inloopdouche

De T-opstelling zorgt ervoor dat je kunt genieten van een ruime inloopdouche. Bij een T-opstelling is het badkamermeubel tegen een wand geplaatst. Achter deze wand bevinden de inloopdouche. Eventueel zou je de inloopdouche kleiner kunnen maken en de ruimte kunnen delen met een toilet. Zodat zo de halve badkamer wordt benut met een douche, een toilet en een badkamermeubel.

Inspiratie: voor een kleine badkamer - Een kleine badkamer met inloopdouche
Inspiratie: voor een kleine badkamer - Een kleine badkamer met inloopdouche

Slimme douchecabines

Ook handig in een kleine ruimte zijn douchecabines met schuifdeuren of inklapbare douchedeuren. Zo heeft HSK bijvoorbeeld cabines met een douchedeur die dankzij de slimme scharnieren, het Aperto scharnier, zowel naar binnen als naar buiten kan klappen. Dat is handig als er bijvoorbeeld een raam in de weg zit. De douchedeur kan je na het douchen in de douche vouwen, zodat je het raam kan openen.

Een T-opstelling maakt een complete badkamer mogelijk.

Een bad in een kleine badkamer

Na een dag werken verlangen veel Nederlanders naar een ontspannend bad, gevuld met warm water om de stress van je af te laten glijden. Vaak wordt gedacht dat een ligbad in de kleine badkamer een onmogelijke wens is, waardoor men sneller kiest voor een douchecabine. Toch zijn er diverse mogelijkheden. Een afgeschuind bad past in veel gevallen namelijk wel in een compacte badkamer. Bij een afgeschuind bad loopt het bad bij de benen taps toe, waardoor er extra loopruimte ontstaat.

Inspiratie: voor een kleine badkamer - 3. Een bad in een kleine badkamer
Inspiratie: voor een kleine badkamer - 3. Een bad in een kleine badkamer

Meer ideeën voor een kleine badkamer

Heb je door een afgeschuind bad meer loopruimte? In deze extra ruimte kun je bijvoorbeeld een badkamermeubel kwijt. Een compact, ondiep badmeubel van Geberit, Ink of Thebalux van zo 40 cm diep biedt voldoende opbergruimte en neemt weinig ruimte in beslag. En wat dacht je ervan om de meubels haaks op elkaar te plaatsen? Ook zo kun je meer opbergruimte realiseren.

Aan de slag met je badkamer

Ben je op zoek naar een slim ontwerp voor je complete badkamer? Met de badkamer ontwerptool kun je zelf aan de slag met je eigen badkamer. Eerst even inspiratie opdoen? In de showroom kun je diverse voorbeelden van kleine badkamers bekijken. Maak hiervoor een afspraak met Van Veen Tegels & Sanitair  in Sint Nicolaasga. We maken graag een vrijblijvend ontwerp op basis van de maten van de ruimte en je wensen.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Inspiratie: voor een kleine badkamer - Aan de slag met je badkamer
Deel dit artikel
Inspiratie: voor een kleine badkamer - Banner - Badkamerboek

Gratis inspiratieboek 

Ons inspiratieboek staat vol trends, inspirerende badkamers en slimme adviezen. Voor iedereen die bezig is met de badkamer. Reserveer snel het boek met 148 pagina's van Baden+ en haal 'm gratis op bij de Baden+ specialist bij jou in de buurt. 

RESERVEER GRATIS INSPIRATIEBOEK

Meer inspiratie voor een kleine badkamer
 

5 kleine badkamer voorbeelden

In een kleine badkamer is vaak veel mogelijk. Kijk maar eens naar deze 5 voorbeelden met leuke ideeën voor een kleine badkamer.

Lees meer
 

Tips om je kleine badkamer groter te laten lijken met tegels

Wil je jouw kleine badkamer groter laten lijken? Dat kan door slim je tegels te kiezen. Lees onze tips hoe je dit het beste aanpakt. 

Lees meer
 

4 handige tips voor een kleine badkamer met bad

Heb je een kleine badkamer en wil je toch een bad? Lees dit blog voor goede tips.

Lees meer
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief