Van Veen Tegels & Sanitair
Van Veen Tegels & Sanitair
Industrieweg 9
8521 MB Sint Nicolaasga
0513 432 089 - info@tegelhandelvanveen.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - 9 tips voor meer hygiëne in de badkamer 9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - 9 tips voor meer hygiëne in de badkamer

9 tips voor meer hygiëne in de badkamer

Hygiëne is extra belangrijk op dit moment. Hoe houden we virussen en bacteriën op een veilige afstand? Voor de badkamer en het toilet zijn er talloze mogelijkheden die bijdragen aan meer hygiëne. Als badkamerexpert geven wij je graag een aantal tips. Deze tips zijn niet alleen nu handig, maar zorgen ook in de toekomst voor een schone badkamer.

1. Hygiënisch toilet

Het toilet heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zeker vanuit het oogpunt van hygiëne. Zag je vroeger vooral een staand toilet met een trekkoordje. Tegenwoordig dweilen we zo onder het hangtoilet en spoel je door met een druk op de knop. Dat maakt de toiletruimte al een stuk hygiënischer.

9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - 1 Hygiënisch toilet
9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - 1 Hygiënisch toilet

2. Zonder aan te raken

De spoelknop aanraken hoeft helemaal niet meer met elektronisch spoelen. Je kent de wc’s die automatisch doorspoelen misschien wel van het vliegveld of de sportclub. Voor thuis zijn er ook dit soort opties. Merken als Tece en Geberit hebben een bedieningspaneel met een sensor erin. De sensor merkt dat je naar de wc bent geweest en spoelt door, zonder dat je het bedieningspaneel hoeft aan te raken.

3. Vuil krijgt geen kans

Nog een mooie uitvinding is het randloos toilet. Onder wc-randen kan kalk en vuil zich ophopen. Een broedplaats voor bacteriën en daarmee de oorzaak van vieze geurtjes. Bij een randloos toilet krijgt kalk geen kans. Je kunt gemakkelijk met de borstel door de hele pot. Bovendien wordt het spoelwater zo geleid dat het overal langskomt. Gebruik daarbij een goede wc-reiniger die kalk verwijdert en je hebt gegarandeerd een fris toilet.

9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - 3 Vuil krijgt geen kans
9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - 3 Vuil krijgt geen kans

4. Een verademing: reinigen met water

We horen het van steeds meer mensen: een douchewc is een verademing. Het reinigt de bips met water. Wc-papier is niet meer nodig. Het is hygiënisch, maar ook heel praktisch. Zeker in roerige tijden als de toiletrollen dreigen uitverkocht te raken. Nog geen ervaring met een douchewc? Ga eens langs bij een showroom waar je de wc kunt testen. Het is misschien wat gek de eerste keer, maar wie eraan gewend is, wil niks anders meer dan een douchewc.

5. Nauwelijks aanraken: softclose-opties

Voorzie je de wc van een softclose bril? Dan hoef je ook die nauwelijks meer aan te raken. Een tikje is genoeg. Sofclose-technieken zie je ook bij veel prachtige badkamermeubelen. Ideaal in combinatie met het push-to-open systeem. Je geeft een duwtje en je lades openen en sluiten geruisloos, als vanzelf.

9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - 5 Nauwelijks aanraken: softclose-opties
9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - 5 Nauwelijks aanraken: softclose-opties

6. Opgeruimd staat netjes

Een ander hygiënisch voordeel bieden de lades van een badkamermeubel zélf. Hierin leg je al je potjes, tubes, kammen en borstels, zodat de wastafel opgeruimd blijft. Zo maak je de boel eenvoudiger spik en span. Bovendien blijven al je make-upspulletjes in de lades beter stof- en vochtvrij.

9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - Sfeerbanner-geur

7. Tegels hygiënisch schoon

Je tegels in de badkamer poetsen is niet de leukste klus, zeker als je veel voegen hebt waar schimmel zich heeft gevestigd. Een oplossing zijn grotere tegels waardoor je minder voegen hebt. Tegels in maatje XXL bijvoorbeeld. Wat dacht je van deze prachtige marmerlook XXL-tegels? Ook slim: spuit je tegels in met een antikalkspray. Dan zijn je tegels geruime tijd beschermd tegen kalkaanslag.

9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - 7 Tegels hygiënisch schoon
9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - 7 Tegels hygiënisch schoon

8. Goed materiaal en voldoende ventilatie

Laat je de badkamer opnieuw betegelen? Neem dan een expert in de hand. Die werkt met goede materialen als vocht- en schimmelwerend voegmiddel. Bovendien zal hij je ook tips voor goede ventilatie kunnen geven. Want slechte ventilatie is de grootste boosdoener van schimmel. Heb je geen goede ventilatie, dan is het de moeite waard om daar in te investeren.

9. Handsfree de kraan bedienen

Kranen met een sensor zie je steeds vaker in de badkamer thuis. Deze kraan hoef je niet meer aan te raken. Hij gaat lopen zodra je je hand voor de sensor houdt. Bovendien geeft hij exact de benodigde hoeveelheid water. Niet alleen super hygiënisch, maar ook waterbesparend. Een alternatief is een kraan met een hendel, die zet je met een tikje van je elleboog ook zo open.

9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - 9 Handsfree de kraan bedienen
9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - 9 Handsfree de kraan bedienen

Nog meer kleine tips

Last but not least nog een paar tips die zeker de moeite waard zijn voor een hygiënische badkamer. Wat dacht je van een pedaalemmer met voetpedaal? Je hebt ze in de leukste kleurtjes. Ook zeepdispensers zijn natuurlijke hygiënischer dan een stukje handzeep. En heb je een douchegordijn, kijk dan eens naar de mogelijkheden om deze te vervangen door een glazen douchewand: duurzamer en hygiënischer. Trek de wand altijd na met een wisser, dan is het schoonhouden ervan een stuk makkelijker.

9 tips voor meer hygiëne in de badkamer - Banner - Download schoonmaaktips badkamer

DOWNLOAD SCHOONMAAK- EN ONDERHOUDSTIPS BADKAMER

Houd je badkamer lekker schoon en fris. Laat je kranen en spiegels glimmen en je douchewand en tegels blinken. Vraag onze pdf aan met schoonmaak- en onderhoudstips en houd je de badkamer jarenlang tiptop in orde.

PDF SCHOONMAAKTIPS

MEER TIPS VOOR EEN HYGIËNISCHE BADKAMER

 

Bad schoonmaken:
5 tips 

Een bad schoonmaken is niet heel lastig. Met deze vijf tips laten we zien hoe je het bad makkelijk poetst. 

 

Schoonmaaktips voor een schone badkamer in 3 minuten!

Met deze schoonmaaktips houd je de badkamer stralend schoon met maar 3 minuten per dag.

 

Het toilet schoonmaken? Zo doe je dat!

In ons leven spenderen we gemiddeld één tot drie jaar op het toilet. Wel zo fijn als dat dan altijd schoon en fris is. 

Met liefde gemaakt
Afspraak maken