Van Veen Tegels & Sanitair
Van Veen Tegels & Sanitair
Industrieweg 9
8521 MB Sint Nicolaasga
0513 432 089 - info@tegelhandelvanveen.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Hoe kies ik badkamertegels? - Hoe kies ik badkamertegels? Hoe kies ik badkamertegels? - Hoe kies ik badkamertegels?

Hoe kies ik badkamertegels?

Niks zo lastig als het kiezen van je wand- en vloertegels voor de badkamer. De keuze in badkamertegels is enorm. Van 3D- en XXL-tegels tot de gekste kleuren en patronen. Tegels bepalen de sfeer in je badkamer. Daarom wil je een goede keus maken. Maar welke stijl tegels kies je? Met onze blog geven we je een paar tips en laten we je verschillende mogelijkheden zien.

De keuze in badkamertegels is enorm

De tijd van kleine, witte badkamertegeltjes is voorbij. Tegels voor de badkamer zijn er in vele soorten en maten. Technologische ontwikkelingen hebben de keuze alleen maar verruimd. Je hebt 3D-tegels en tegels die niet van echt hout- of beton te onderscheiden zijn. Ook kun je tegels op een bijzondere wijze laten leggen. 

Hoe kies ik badkamertegels? - 1. Hoe kies je badkamertegels
Hoe kies ik badkamertegels? - 1. Hoe kies je badkamertegels

Welke kleur badkamertegels kies je?

Je kunt het in de badkamer zo gek maken als je wilt. Alle kleuren en patronen zijn beschikbaar. Kijk daarom eerst eens welke kleuren je aanspreken. Populair zijn tegels met tinten van moeder aarde. Denk aan houtlook, zand- of marmerlook. De Baden+ Collectie heeft een grote collectie tegels geïnspireerd op de natuur, bijvoorbeeld houtlook en marmerlook. In de tegels zijn kleuren en patronen verwerkt die een levensechte, warme uitstraling aan de badkamer geven. Natuurlijke kleuren zijn voor een rustige badkamer een goede keuze. Hier raak je niet snel op uitgekeken!

Hoe kies ik badkamertegels? - 2. Welke kleur badkamertegels kies je?

Decor- of gekleurde tegels voor extra sfeer

Weet je welke kleuren je aanspreken? Overweeg dan ook eens een leuke decortegel of een kleuraccent die daar bij past. Een kleuraccent geeft je moderne badkamer net een extra touch. Zeker als je een vlak van bijvoorbeeld mozaïek- of patchworktegels aanbrengt. In de douche of achter de wc verhogen deze decortegels altijd de sfeer. Ook met de leuke decor vloertegels uit de Baden+ huismerk collectie barst je badkamer opeens van het temperament.

Hoe kies ik badkamertegels? - 3. Decor- of gekleurde tegels voor extra sfeer
Hoe kies ik badkamertegels? - 3. Decor- of gekleurde tegels voor extra sfeer

Rustig maar toch spannend tegelwerk?

Met een variatie aan tegels kun je je badkamer toch rustig houden. Met een combi van tegels in dezelfde tint (ton-sur-ton) in verschillende formaten of aparte legwijzen maak je het spannend. Kies bijvoorbeeld voor een badkamer met strakke tegels en wissel af met handgevormde retrotegels in dezelfde kleur. Hierdoor krijg je meer reliëf. Of kies voor het leggen van tegels in een patroon. Heel trendy zijn vloeren en wanden gelegd in een visgraatpatroon.

Modern? Ga voor gerectificeerde tegels

Ga je voor een moderne badkamer? Kies dan zeker voor gerectificeerde tegels. Dit zijn strakke, recht afgezaagde tegels. Deze kun je dicht op elkaar plaatsen met smalle voegen van 1,5 tot 2 mm. Het leggen van gerectificeerde tegels is een secuur klusje dat wat langer duurt. Het vraagt om een perfect egale ondergrond. Wij hebben vakmensen in huis die uw gerectificeerde tegels perfect aan kunnen brengen.

Hoe kies ik badkamertegels? - 5. Modern? Ga voor gerectificeerde tegels
Hoe kies ik badkamertegels? - 5. Modern? Ga voor gerectificeerde tegels

Wat zijn goede badkamertegels?

Badkamertegels zijn er van verschillende kwaliteitsniveaus. Je bent bij Van Veen Tegels & Sanitair  in Sint Nicolaasga ervan verzekerd dat wij tegels van A-kwaliteit leveren: krasvast en onderhoudsvrij! We laten je graag zien waarom je van een tegel uit onze collectie jarenlang kunt genieten. Ook draagt badkamerspecialist Van Veen Tegels & Sanitair graag zorg voor een uitstekende betegeling van uw badkamer.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Hoe kies ik badkamertegels? - Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Tegels maken een belangrijk onderdeel uit van je badkamer. Een goede tegel kiezen, is dan ook best lastig. Ons stappenplan kan je daarbij helpen. Het geeft je tips en ideeën om tot een goede keuze te komen. Download ons plan en vind de badkamertegel die helemaal past bij jouw stijl! 

download STAPPENPLAN badkamertegels

Meer blogs over badkamertegels

 

Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen

Over tegels voor de badkamer leven een hoop vragen. De veelgestelde hebben we voor je op een rij gezet.

 

Tegelverbanden voor iedere badkamer: van visgraat tot blokverband  

Het tegelverband in je badkamer is van grote invloed op de sfeer en ruimtelijkheid in je badkamer. Ontdek welke nu populair zijn.

 

Dit zijn de tegeltrends
van dit moment

In dit blog maak je kennis met de tegeltrends van dit moment! Wist je dat terrazzo tegels weer helemaal van nu zijn?

Met liefde gemaakt
Afspraak maken