Van Veen Tegels & Sanitair
Van Veen Tegels & Sanitair
Industrieweg 9
8521 MB Sint Nicolaasga
0513 432 089 - info@tegelhandelvanveen.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Badkamertegels: hier moet je op letten - Badkamertegels: hier moet je op letten Badkamertegels: hier moet je op letten - Badkamertegels: hier moet je op letten

Badkamertegels kwaliteit: hier moet je op letten

Ben je op zoek naar goede badkamertegels? Kwaliteit staat dan voorop. Maar hoe weet je of de tegels die jij mooi vindt ook de juiste kwaliteit hebben? Daarvoor moet je ze eigenlijk zien en voelen. Dan weet je zeker of ze bijvoorbeeld krasvast en allemaal even strak zijn. We geven je vijf tips om goede kwaliteit tegels te herkennen, zodat je jarenlang kunt genieten van je keuze.

Tip 1: controleer of je tegels haaks, maatvast en even dik zijn

Veel mensen houden van grote tegels en zo min mogelijk voegen, die dan ook nog eens zo strak mogelijk zijn. Dat kan met gerectificeerde tegels in je badkamer. Kwaliteit herken je bij deze tegels aan de kaarsrechte zijdes, die haaks zijn en niet bollen. Daarnaast is het van belang dat ze maatvast en allemaal even dik zijn. Alleen dan lukt het namelijk om deze tegels strak naast elkaar te leggen, met smalle voegen van anderhalve tot twee millimeter.

Hierbij geldt: meten is weten. Kijk eerst met een scherp oog naar de zijkanten en voel ook hoe strak die zijn. Leg de tegels daarna op en naast elkaar. Als alles even strak, lang en dik is, ben je verzekerd van de beste kwaliteit badkamertegels. Kwaliteit controleer je in dit geval het beste door tegels uit verschillende dozen te vergelijken, zodat je een goed totaalbeeld krijgt.

Badkamertegels: hier moet je op letten - Tip 1: controleer je tegels
Badkamertegels: hier moet je op letten - Tip 1: controleer je tegels

Tip 2: kijk naar de kleur en de intensiteit

Het zal je maar gebeuren: je bent bijna klaar en ontdekt dan pas dat die mooie tegels op de vloer of tegen de wand kleurverschillen hebben. Het zal voor altijd een smet op je verder zo mooie badkamer zijn. Dit zal niet gebeuren met tegels van kwaliteit. Checken dus! Het beste kun je tegels van tevoren steekproefsgewijs controleren. Daarnaast is het aan te raden om wat extra tegels te kopen. Dat is niet alleen fijn voor als er een tegel stuk gaat, maar ook wanneer de kleur een keer net iets te veel afwijkt. Per productie kan de kleur namelijk licht afwijken, zelfs bij badkamertegels van kwaliteit. Daarnaast herken je kwaliteit tegels aan de intensiteit en diepte van de kleur. Hoe intenser en dieper, hoe beter. Écht goede tegels laten een verbluffende indruk achter.

Tip 3: voel de textuur van je badkamertegels

Veel mensen houden van een natuurlijke sfeer in de badkamer. Die creëer je met realistische patronen op badkamertegels met houtlook, of met marmeren badkamertegels. Kwaliteit herken je bij deze tegels vooral door te voelen. Zo voel je bij de A-kwaliteit tegels met houtlook de textuur van de nerven en noesten, alsof je de natuur met echt hout naar binnen haalt. Ook marmertegels worden steeds realistischer, waarbij de structuur duidelijk voelbaar is. Twijfel je of de textuur voldoende is? Of je nou voor de houtlook of voor marmer gaat: vergelijk meerdere badkamertegels. Kwaliteit is belangrijk en dít is het moment waarop je nog kunt kiezen!

Badkamertegels: hier moet je op letten - Tip 3: voel de textuur
Badkamertegels: hier moet je op letten - Tip 3: voel de textuur

Tip 4: kijk goed naar het patroon

Als je voor een uniek, niet-repeterend patroon wilt gaan, zijn tegels van kwaliteit eenvoudig te herkennen. Kwaliteitstegels worden tegenwoordig namelijk digitaal gedrukt, waarbij elke serie veel verschillende prints krijgt. Daardoor kan een vloer of wand nooit een repeterend karakter krijgen. Je ontdekt dit door de badkamertegels gewoon uit de doos te halen (het liefst weer uit verschillende dozen) en ze naast elkaar te leggen. Dan zie je het in één oogopslag!

Tip 5: vraag naar de grondstoffen en het productieproces

Het verschil in kwaliteit van de tegels wordt onder meer bepaald door het materiaal en het productieproces. Zo worden badkamertegels van hoge kwaliteit geproduceerd met hoogwaardige grondstoffen. Ook ondergaan ze een vakkundig en solide productieproces. Daarbij worden ze eerst geperst, vervolgens onder hoge temperatuur gebakken en tot slot afgewerkt met een beschermende deklaag. Als dat allemaal zorgvuldig gebeurt, zijn je tegels supersterk en extra geschikt voor vochtige ruimtes. Oftewel: echte kwaliteit tegels voor de badkamer.

Je kunt natuurlijk niet zien of voelen welke grondstoffen voor jouw tegels zijn gebruikt en hoe de tegels geproduceerd zijn. Maar je kunt het wel vragen aan je badkameradviseur. Die zal je een eerlijk antwoord geven. Zeker de merken met de beste kwaliteit badkamertegels kunnen namelijk laten zien hoe zij die hoge kwaliteit bereiken, bijvoorbeeld met certificaten.

Badkamertegels: hier moet je op letten - Tip 5: vraag naar de grondstoffen
Badkamertegels: hier moet je op letten - Tip 5: vraag naar de grondstoffen

Kijk, voel en vergelijk in de winkel

De kwaliteit van tegels zit in verschillende factoren zoals je hebt kunnen lezen. Eigenlijk moet je tegels vooral zelf zien, voelen en vergelijken. Ga daarom naar de Baden+ badkameradviseur bij jou in de buurt. In de showroom kun je alle soorten, maten en kleuren tegels op je gemak bekijken en met eigen ogen zien hoe ze in de badkamer worden toegepast.

Bij Baden+ hebben we een inkoopproces met een zeer strenge kwaliteitscontrole. Bij ons ben je dus verzekerd van de beste kwaliteit badkamertegels. Onze tegeladviseurs kunnen je bovendien alles vertellen over kwaliteit, tegels, badkamer en alles wat daarbij komt kijken. Ook helpen we je bij het maken van de perfecte tegelcombinatie. En als je toch nog twijfelt, neem je de tegels gewoon mee naar huis. Dan ervaar je wat het licht in je woning met de tegels doet.

Tegeltrends

In het design van goede kwaliteit badkamertegels zien we een duidelijke verschuiving. Waar we de afgelopen jaren nog kozen voor rustige en natuurlijke tinten, durven we nu meer. Dit zijn de vijf belangrijkste trends.

  1. Decoratieve vormen in keramisch hout zijn het helemaal. Let natuurlijk wel op of je de nerven en noesten kunt voelen.
  2. We hebben het ook al even over tegels met marmerlook gehad: de expressieve vormen van de natuur zijn tijdloos.
  3. Tegels met een handgemaakte uitstraling zijn een reactie op massaproductie. Deze tegels verschillen júist in kleur.
  4. Hou je van glossy? Er is een ruime keuze in tegels met een glossy glans: van heel klein tot heel groot.
  5. Over groot gesproken: de XXL-tegel wordt steeds populairder. Dankzij het formaat (80 x 80 of 120 x 120 cm) krijg je hiermee een superstrakke uitstraling.

Ontdek meer trends in ons uitgebreide, inspirerende online tegelmagazine

Badkamertegels: hier moet je op letten - Tegeltrends
Badkamertegels: hier moet je op letten - Tegeltrends

Patronen en voegen

Heb je goede kwaliteit tegels gevonden? Dan ben je er eigenlijk nog niet. Je moet namelijk ook nog even stilstaan bij patronen en voegen. Als je dezelfde tegel op een andere manier legt, zul je zien dat je een heel andere look creëert. Je kunt met verschillende patronen werken: helemaal recht, in een wildverband of met een visgraatpatroon.

Daarnaast kun je met de voeg een groot verschil maken. Natuurlijk moet de voegkleur passen bij de tegel, maar ook de breedte van de voeg is bepalend. Als je de ruimte bijvoorbeeld groter wilt laten lijken, is een smalle voeg aan te raden. Ideaal hiervoor zijn de gerectificeerde tegels, want deze kun je bijna tegen elkaar aan leggen.

Zo zie je: er komt veel kijken bij het kiezen van de beste kwaliteit badkamertegels. Kwaliteit en uitstraling staan voorop, maar ook patronen en voegen spelen een grote rol. Laat je dus goed adviseren!

Badkamertegels: hier moet je op letten - Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Tegels maken een belangrijk onderdeel uit van je badkamer. Een goede tegel kiezen, is dan ook best lastig. Ons stappenplan kan je daarbij helpen. Het geeft je tips en ideeën om tot een goede keuze te komen. Download ons plan en vind de badkamertegel die helemaal past bij jouw stijl! 

download STAPPENPLAN badkamertegels

Meer leuke blogs

 

Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen

Over tegels voor de badkamer leven een hoop vragen. De veelgestelde hebben we voor je op een rij gezet.

 

Tegelverbanden voor iedere badkamer: van visgraat tot blokverband  

Het tegelverband in je badkamer is van grote invloed op de sfeer en ruimtelijkheid in je badkamer. Ontdek welke nu populair zijn.

 

Hoe kies ik badkamertegels?

Tegels heb je in alle kleuren, patronen en maten. Hoe maak je uit het enorme aanbod een keuze? Lees het in deze blog. 

Met liefde gemaakt
Afspraak maken